Domeinnaam: 5 sterren uit 5.830 reviews
Ruim 100.000 tevreden klanten gingen je voor!
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100
Je kunt met de domeinchecker een .de-domein bij Antagonist te registreren. Let op: DENIC, de overkoepelende instantie achter de uitgave van .de-domeinnamen, stelt als eis dat alle .de-domeinhouders over een Duits adres beschikken. Wil je een .de-domeinnaam registreren, dan heb je dus een Duits adres nodig. Geef dit tijdens het bestellen op. Zonder dit Duitse adres kun je de bestelling niet voltooien. Mocht je hierover vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze helpdesk.
Een .de-domeinnaam is absoluut noodzakelijk als jij je wil focussen op de Duitse markt of een Duitstalige website hebt. Elk Duits of in Duitsland opererend bedrijf heeft een .de-domein. De registraties van de Duitse domeinnaam gingen in het begin weliswaar niet heel hard. In 1993 waren er ongeveer 1.000 .de-domeinregistraties. Niemand had toen kunnen bedenken dat de .de-domeinnaam één van de populairste landdomeinnamen ter wereld zou worden.
Het .de-domein is het topleveldomein (TLD) van Duitsland en is sinds 1986 beschikbaar. De .de wordt gevormd door de eerste twee letters van Deutschland. Het domein wordt door het Deutsches Network Information Center (DENIC) uitgeven. De organisatie bestaat uit een coöperatief vennootschap, waarbij verschillende Internet Service Providers zijn aangesloten. DENIC is verantwoordelijk voor de uitgifte van Duitse domeinnamen en draagt zorg voor het beheer, de werking en de technische betrouwbaarheid van de infrastructuur.
Duitse .de-domeinnamen zijn de meest geregistreerde landdomeinnamen of country code Top Level Domains (ccTLD) ter wereld. Deze extensie was echter eind jaren 80 en begin jaren 90 totaal niet in trek. Pas eind jaren 90 begon de .de-extensie aan populariteit te winnen. In 1999 was de .de-domeinnaam de eerste ccTLD die de grens van 1 miljoen domeinregistraties passeerde. Vanaf toen ging het snel. Twee jaar later stond het aantal domeinnamen al op 5 miljoen en in 2010 waren er ruim 13 miljoen .de-domeinnamen geregistreerd. Vooral bij inwoners van Duitsland zijn .de-domeinnamen populair. Een Duitser kiest eerder voor websites met .de dan .com of .eu. Belangrijk dus, wanneer je aan de slag gaat in Duitsland.
Is je website gericht op zowel Duitsland als Duitstalige bezoekers? Dan kun je kiezen voor een .com- of een .eu-domein. Echter, met een .de-domeinnaam bereik je de Duitser het beste. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste inwoners een .de-domein verkiezen boven welke andere domeinextensie dan ook. Voor ondernemers in Nederland die ook over de grens in Duitsland willen ondernemen, is het een goede investering om ook op een .de-adres vindbaar te zijn. Een .de-domein helpt je bij je lokale marketing, straalt vertrouwen uit en biedt duidelijkheid over het bereik van je diensten.
Heb je een domeinnaam in gedachten en ben je benieuwd of deze beschikbaar is voor registratie in combinatie met een .de-extensie? Maak dan gebruik van onze domeinnaam-check-tool! Hier kun je ook direct zien welke domeinnamen nog vrij zijn in combinatie met andere domeinextensies. Ben je al eigenaar van het domein en wil je deze verhuizen? Kijk dan eens op onze verhuispagina met informatie over het gemakkelijk verhuizen van een domeinnaam of website. Wil je een andere domeinnaam, dan heb je bij Antagonist keuze uit 500+ verschillende domeinextensies. Je koppelt ze allemaal eenvoudig aan je webhostingpakket en website.
Combineer je .de-domeinnaam met een webhostingpakket van Antagonist. Je bent dan verzekerd van een snelle en veilige website. Met onze razendsnelle SSD-servers haal je snelheden tot wel 10x sneller dan met traditionele servers. Je krijgt bij elk webhostingpakket een gratis SSL-certificaat. Daarmee voorzie je de bezoekers van je website van een versleutelde HTTPS-verbinding. Ook kun je een .de-domeinnaam gebruiken voor het ontvangen en versturen van e-mail als je deze combineert met een van onze hostingpakketten.
Het is mogelijk om je .de-domeinnaam (tijdelijk) door te verwijzen naar een ander domein, blog of account op social media. Je domeinnaam doorsturen kan op meerdere manieren. Zo kun je de DNS-records of nameservers wijzigen van je domein. Ook kun je een 301 redirect instellen voor een permanente verwijzing. Gaat het om een tijdelijke verwijzing, dan stel je een 302 redirect in.