Webhosting: 5 sterren uit 5.830 reviews
Ruim 100.000 tevreden klanten gingen je voor!
Bij de beste webhosters in MT1000 en Emerce 100
In een tijd waarin online veiligheid en privacy constant onder druk staan, is het belangrijker dan ooit om een veilige gebruikerservaring te bieden. Communicatie over het internet is normaliter openbaar, waardoor de gegevens van en naar websites onderschept kunnen worden. Dit kun jij proactief voorkomen, door je website te voorzien van een SSL-certificaat. Hiermee wordt het verkeer van en naar jouw website versleuteld en over een veilige HTTPS-verbinding verstuurd. Zo kun jij de bezoekers van jouw website garanderen dat hun gegevens altijd veilig zijn.
SSL is de afkorting voor Secure Sockets Layer en voorziet het verkeer tussen browsers (bezoekers) en servers (websites) van een encryptie. Dankzij deze versleuteling, kunnen derden de verstuurde informatie niet onderscheppen en bekijken. Om je website aan te bieden via een veilige HTTPS-verbinding, dien je een SSL-certificaat aan te schaffen en te installeren op het bijbehorende webhostingpakket. Het unieke bij Antagonist is echter, dat alles rondom SSL kosteloos voor je geregeld wordt!
Qua techniek gebruiken we tegenwoordig TLS en geen SSL meer. TLS staat voor Transport Layer Security en is dus de opvolger van Secure Sockets Layer. SSL en TLS zijn jarenlang naast elkaar gebruikt tot de ontdekking van de POODLE-kwetsbaarheid in oktober 2014. Alle versies van SSL werden vanaf dat moment als onveilig beschouwd. Zodoende ondersteunen we bij Antagonist alleen TLS 1.1, TLS 1.2 en zelfs als één van de eerste ter wereld TLS 1.3! De techniek is TLS, maar in de volksmond is de naam SSL blijven hangen. Waarschijnlijk vanwege de SSL-certificaten die door een Certificate Authority worden uitgeven.
Naast de TLS-versie zijn er nog een aantal factoren van belang voor een versleutelde HTTPS-verbinding. Bij Antagonist ben jij verzekerd van de hoogste A+ veiligheidsscore. Zo worden al onze webhostingpakketten standaard opgeleverd met een gratis SSL-certificaat. Dat wordt automatisch voor je geïstalleerd, waardoor je website standaard wordt voorzien van HTTPS. Ook zorgen wij ervoor dat het SSL-certificaat up-to-date blijft. Verder maken wij gebruik van de allernieuwste technologieën, zoals HTTP/2, OCSP stapling en HSTS. Alles om jou die A+ te geven!
Nieuwsgierig of jouw website een veilige verbinding gebruikt? Met de test van SSL Labs zie je of jouw website voldoet aan de veilige standaarden. Scoort jouw website geen A+, bekijk dan onze tips of neem contact met ons op!
HTTPS is de afkorting voor HyperText Transfer Protocol Secure en is een uitbreiding op HTTP, waarbij gegevens als onversleutelde tekst worden verstuurd. Een HTTPS-verbinding maakt gebruikt van TLS met daarin een normale HTTP-verbinding. Het HTTP-verkeer wordt door TLS versleuteld, waardoor gegevens niet langer inzichtelijk zijn voor derden die deze proberen te onderscheppen. Een beveiligde HTTPS-verbinding is te herkennen aan het slotje in de browser die voor de domeinnaam wordt weergegeven.
In 2017 hebben wij als één van de eerste webhosters besloten om iedereen standaard van gratis SSL te voorzien. We hebben toen al onze klanten in één keer overgezet naar een veilige HTTPS-verbinding. Sindsdien hebben wij meer dan 500.000 gratis SSL-certificaten verstrekt, waarmee wij voor meer dan 100.000 website kosteloos de extra beveiliging hebben geregeld.
Host jij meerdere websites op jouw webhostingpakket? Ook dan zijn alle SSL-certificaten gratis. Voor geen enkele website hoef jij het SSL-certificaten te installeren. Wij zorgen ervoor dat deze standaard geactiveerd zijn. Wil je ook profiteren van gratis SSL en alle veilige standaarden eromheen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om je website te verhuizen naar Antagonist!
Een beveiligde website met SSL-certificaat herken je aan het slotje in de adresbalk van de browser. Deze wordt voor de domeinnaam weergegeven. Daarnaast herken je een veilige verbinding ook aan het secure-protocol (HTTPS). Als er geen SSL-certificaat is geïnstalleerd, dan zie je hier enkel HTTP staan. Per browser kan het er verschillend uitzien. Daarnaast toont Chrome (de browser van Google) een melding, wanneer een SSL-certificaat ontbreekt. Zo worden bezoeker gewaarschuwd als een website niet veilig is. De verwachting is, dat deze waarschuwingen in de toekomst alleen maar toenemen.
Via de browser kun je ook de informatie van een SSL-certificaat opvragen en controleren. Dat doe je meestal door op het slotje in de browser te klikken. Vervolgens wordt de informatie over het gebruikte SSL-certificaat getoond. Denk hierbij aan de authenticiteit, de verloopdatum en de technische specificaties van de versleuteling. Wil je de veiligheid van een website controleren, dan kun je ook gebruikmaken van de test van SSL Labs.
Met ons gratis SSL-certificaat is je website voorzien van de basis-encryptie, waarmee het verkeer van en naar je website versleuteld wordt. Heb je behoefte aan een extra beveiligingslaag, dan kun je bij ons ook terecht voor aanvullende SSL-certificaten. Deze zijn beschikbaar voor zowel particulier- als zakelijk gebruik. Voor meer informatie over deze SSL-certificaten kun je terecht op onze SSL-helppagina. Daarnaast wordt in dit artikel uitgelegd, welk SSL-certificaat het beste bij wie past.
Bij Domein SSL wordt de domeinnaam gevalideerd (Domain Validation of DV) op basis van persoonsgegevens. Er wordt hierbij gecontroleerd of de domeinnaam ook echt toebehoort aan de persoon die zegt dat hij de houder is. Deze controle is een extra beveiligingslaag bovenop Basis SSL.
Ook bij dit zakelijke SSL-certificaat (Organization Validation of OV) vindt er domeinvalidatie plaats, met als toevoeging dat de bedrijfsgegevens hierin worden meegenomen. Dit SSL-certificaat is geschikt voor zzp'ers, bedrijven en organisaties.
Het uitgebreide SSL-certificaat (Extended Validation of EV) is de beste keuze voor grotere organisaties, webshops, e-commerce en online dienstverleners. Bij de validatie van dit SSL-certificaat wordt er een uitgebreide controle uitgevoerd op basis van de gegevens die bekend zijn bij de Kamer van koophandel. Websites die gebruikmaken van dit SSL-certificaat tonen een veilige balk in de browser met de organisatienaam, waardoor de website meer vertrouwen uitstraalt richting de bezoeker.
Zoals je ziet, is er een heleboel te vertellen over SSL. Dat komt, omdat veiligheid en privacy steeds belangrijkere onderdelen worden op het internet. Daarom zetten wij ons maximaal in voor online veiligheid en privacy, waarvoor wij twee jaar op rij beloond zijn. Wil je meer weten over SSL, kijk dan op onze SSL-pagina of bekijk hieronder het overzicht van veelgestelde vragen over SSL.
Jazeker! Wij vinden het belangrijk dat al onze klanten een veilige websites kunnen hosten, daarom krijgt iedereen van ons een gratis SSL-certificaat.
Nee, je websites worden automatisch voorzien van een SSL-certificaat zolang je gebruikmaakt van onze hostingdiensten.
Kies je voor Domein SSL of Organisatie SSL, dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een wildcard. Hiermee worden naast het hoofddomein ook alle subdomeinen voorzien van SSL, zodat bezoekers ook hier van een versleutelde HTTPS-verbinding gebruikmaken. Lees meer hierover op onze wildcard-pagina.
Dit verschilt per SSL-certificaat. Validatie wordt automatisch uitgevoerd via DNS en afhankelijk van het type SSL worden aanvullende gegevens gecontroleerd tijdens het validatieproces. Dit kan uiteenlopen van een e-mail tot een telefonische controlere van de KvK-gegevens. Kort gezegd, bij Basis SSL en Domein SSL gaat het automatisch. Bij Organisatie SSL en Uitgebreide SSL neemt veelal de Certificate Authority (de uitgever en controleur van het SSL-certificaat) contact, via e-mail of telefoon, op om gegevens te controleren. Lees hier meer over op onze SSL-validatie pagina.